Heroes & Generals Wiki
Advertisement

Da bi ste pokrenuli igru, morate pratiti nekoliko koraka. Radimo na tome da napravimo ovaj proces laganim koliko je to moguće tako da bi ste počeli igrati.

Molimo vas da pogledate ovu stranicu kako bi ste bili sigurni da ispunjavate potrebne hardverske zahtjeve i da imate potrebne drajvere instalirane:

Tad produžite na slijedeću stranicu:

Ako naiđete na bilo kakve probleme, javite nam u ovom topiku na forumu.

Početak[]

Podijelit ću svoje iskustvo kao novi igrač u ovom vodiču, dok u isto vrijeme objašnjavam neke od temeljnih mehanika! Ovaj vodič je namijenjen novim igračima koji žele da nauče osnove igre.

Kontrole[]

Prije nego počnete igrati, bila bi dobra ideja da pogledate kontrole kako bi ste dobili osnovnu ideju o tome kako stvari funkcioniraju.

Zaslon Za Prijavu[]

Zaslon Za Prijavu

Ako imate beta ključ, možete odmah početi igrati tako što ćete kliknuti ovdje.

Prilično jednostavno, samo napišite svoje korisničko ime, lozinku i spremni ste!


Predvorje Igre[]

Nakon što uđete po prvi put, vaš internet preglednik će započeti program zvan H&G Sync. Ovo je mali lanser-program koji obrađuje preuzimanje datoteka potrebnih za igranje. Neke tipke ne možete pritisnuti na početku, ali one će se aktivirati kada se igra preuzme. Veličina preuzimanja je trenutno oko 450 MB, ali će se preuzeti samo jednom, nakon prvog puta H & G Sync će se pobrinuti da imate pravu verziju, tako da trebate preuzimati samo najnovije podatke.

Na gornjem desnom dijelu ekrana možemo naći osnovna svojstva kao što su:

 • Community - Vodi na Heroji i Generali vijesti
 • Options - Možemo promijeniti grafičke opcije samo kad igramo igru
 • Report a BUG Prijavi bug
 • Request Support Zatraži podršku
 • Log Out Odjavi se

Na donjem dijelu ekrana možemo naći opciju za razgovor gdje možemo koristiti razne kanale. Također možemo slati privatne poruke drugim igračima tako što kliknemo na njihovo korisničko ime. Pritisnite tipku za kanale kako bi ste upravljali svojim kanalima (napravite svoj kanal ili se pridružite postojećem).

Zaslon Za Dobrodošlicu


Kada se po prvi put prijavite upoznat ćete se sa Zaslon Kampanje, gdje se igrači mogu boriti u specifičnim misijama protiv drugih igrača. U Vojnik sekciji možemo se upisati kao određena pješadija ali zasad ćemo ovo ignorisati jer nam je za to potrebno više kredita, počinjemo sa 0 credits ali kako dobivamo bitke protiv Osovina ili Saveznika možemo akumulirati potreban kredit.


Ratne Vijesti sadrže informacije o patch-evima izdanim od strane developera i mnogo više.

Misije[]

Neke od dostupnih misija

Vrijeme je da krenete u rat! Možemo se lako pridružiti misiji tako što ćemo kliknuti na Play Mission dugme koje automatski određuje gdje idemo ili možemo odabrati misiju sa menu-a na desnoj strani.

U Misija pod-menu možemo vidjeti koliko se igrača bori, (Saveznici su označeni plavom bojom a neprijatelj crvenom) i tko je kreirao misiju (Reto.placebo) i lokaciju gdje se borba održava (Husum).

HQ Osovine,to je glavi cilj za Saveznike


Ako kliknemo na crveno dugme blizu lokacije misije igra će nas poslati u glavnu mapu, pokazujući nam lokaciju gdje se borba održava, može biti korisno pogledati koje su zone vaši saveznici osvojili i koji spawn slots su dostupni.

Postoji velika raznovrsnost misija koje igrači mogu izvršiti, kad god se priključite misiji osvajate kredite i nove teritorije, oni ujedno i odobravaju zalihe koje su potrebne da bi se vodio rat.

Bitka

Akcija[]

 • Napad / Odbrana
 • Okršaj

Nadolazeća Akcija[]

 • Podrška - Pridruži se postojećoj bitki
 • Uništenje - Uništi mostove ili puteve kako bi se onesposobili dotok zaliha
 • Prikupljanje Informacija - Pronađi dokumenete koji otkrivaju neprijateljske pozicije u kampanji
 • Zasjeda - Napadni transport sa kopnenim snagama
 • Atentat - Napadni stratešku komandu i eliminiši komandira

Zračne Misije[]

 • Neposredna Zračna Podrška - Pridruži se postojećoj borbi
 • Napad na zalihe - Napadni transport zaliha


Nije svaka lokacija poznata, ponekad čak i prijateljski teritorij može biti označen kao tajan ali to je zbog toga što se na tim mapama još uvijek radi.

U kampanji igrači se mogu pridružiti takozvanim Live Battles. Kad god se održava Live Battle ikona će biti zapaljena.

Sometimes locations may even appear as classifiedBorba[]

Sad je vrijeme za učitavanje prave borbe. Igra se automatski pokreće u Windowed Mode stoga bila bi dobra ideja da pritisete Alt + Enter kako bi ste ušli u Full Screen način.

Nakon što se igra učita, dospjet ćete u Spawn Selection zaslon. Ako želite da igrate kao druga frakcija samo pritisnite F11 kako bi ste otišli u drugi tim.

Možete se spawn-ati koristeći access point ako assaulting ili ako pritisnete na zvjezde i tačke na mapi koje predstavljaju ciljeve koje je vaš tim osvojio.

Svaka pristupna tačka predstavlja različit tip jurišnog tima.

HUD[]

Advertisement